Algemeen

Brengt u graag op een originele manier poëzie in de klas?

Met plezier onderduiken in de wereld van poëzie. En spelend wijzer worden. Dat is uw bedoeling maar ook mijn doel.

Muzische vorming moet. Maar je kan niet in alles een specialist zijn. Ik help u graag de leemtes opvullen.

Op uw vraag pas ik mijn aanbod (kleuters, basisonderwijs, secundair) aan. En aan de hand van mijn wegwijzer kan u daarna zelf poëzie in de klas brengen.

Wilt u poëzie in de kijker zetten in uw bib en tegelijkertijd nieuwe leden aantrekken?

U zoekt een activiteit die tegelijk levendig en cultureel is? Proeven van poëzie is een activiteit waar mensen voor terugkeren, die hen over de drempel helpt. Want hun verlangen en hun nieuwsgierigheid naar poëzie wordt geprikkeld. Ze willen reizen doorheen de gedichtenbundels in de bib.

In een dichter in de kijker leren de deelnemers de mens achter de dichter kennen ... en natuurlijk ook de poëzie die hij schreef/schrijft.

En een poëzieleesgroep brengt mensen op regelmatige basis samen ... in de bib.

Voor iedere mens, voor ieder kind leeft er een gedicht. Dat raakt, vastgrijpt en niet meer loslaat. Ik help ze te vinden.

U en uw organisatie dromen ervan kunst en cultuur dichter bij de mensen te brengen?

Een avond organiseren die veel volk over de vloer brengt. Mensen die ge´nspireerd naar huis keren. En dezelfde mensen die met plezier terugkeren naar een nieuwe activiteit. Het kan.

Ik bied u daarvoor een aantal mogelijkheden. Een geanimeerde avond over het Modernisme in de poëzie of over de Vijftigers. Een interactieve cursus over de stromingen in de Nederlandse poëzie in de 20e en 21e eeuw. Een literaire wandeling door Gent. Een poëzieroute door Gent, in samenwerking met het poëziecentrum

Of gewoon: u vraagt en ik vul in. Veel is mogelijk.

Contact

Ilse Weber

Tel: 053/80 47 93

Gsm: 0485/75 47 17

info@ilseweber.be