Wie ben ik?

Gebeten door poëzie

Was ik vanaf de kleutertijd.

Na op een zijspoor te zijn beland kwam ik in 1996 weer bij mijn oude liefde. Poëzie van de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar in de Notelaar was mijn uitdaging en in "De kracht van taal en poëzie" schreef ik het microkosmische succesverhaal uit. Als sprankelende omlijsting van een stevige theoretische basis. Mijn eindwerk voor mijn studie readaptatiewetenschappen, optie vorming en cultuur.

Na het 5 jaar geven van cursussen Nederlands aan anderstaligen, gaf ik toe aan mijn verlangen me volledig over te geven aan het bezig zijn met schrijven, literatuur, filosofie en poëzie.

Ik volgde vanaf 2003 een vierjarige opleiding in Leuven, ingericht door de UWEL (universitaire werkgroep literatuur en media Leuven). Dit was een geweldige verruiming van mijn kennis over literatuur, poëzie en theater. En daar wilde ik graag wat meer mee doen.

Als gids voor de poëzieroute van het poëziecentrum werd ik ondergedompeld in de wereld van poëzie.

In 2007 zette ik samen met Vormingplus Gent-Eeklo de stap naar volwassenen. Van de route werd en wordt er genoten, de cursus "Proeven van poëzie" betekende zoveel voor de deelnemers dat ze niet wilden loslaten en daar is de eerste poëzieleesgroep uit gegroeid.

ilse

Bezoek Manifesta 2012

Nog wat meer over mezelf

Citaat:"Les pensées sont plus réelles que les choses." Flaubert
Motto:Iedere dag is een nieuw begin.
Boeken:De ontembare vrouw, Een schitterend gebrek, Honderd jaar eenzaamheid, Extreem luid en ongelooflijk dichtbij, Madame Bovary, Het heelal − Origine of time van Stephen Hawking.
Auteurs:Viriginia Woolf, Arthur Japin, Gabriel Garcia Marquez, Jonathan Saffran Foer, Renate Dorrestein, Isabel Allende,
Film:The Godfather, Le Fabuleux Destin d´Amélie Poulain, The disappearance of Garcia Llorca, Frieda Kahlo, Thelma en Louise, The Virgin Suicides.
Documentaire:How art rules the world.
Dichters:Garcia Llorca, Rilke, Leonard Nolens, Lucebert, Myriam van Hee.
Filosoferen...filosoferen met kinderen en met jongeren.
Wat ik graag doe:schrijven, lezen, cursus geven, reizen, fietsen, zwemmen, gezellig tafelen met man en kinderen, wegdromen ...

Contact

Ilse Weber

Groenstraat 24

9420 Erpe-Mere

Tel: 053/80 47 93

Gsm: 0485/75 47 17

info@ilseweber.be